Saunagus

Saunagus er en terapiform, som ved hjælp af varme og æteriske olier påvirker krop og sind. Læs om saunagus her, og se hvornår vi afholder saunagus i Vinterbybadet.

Saunagus vil som udganspunkt blive afholdt på tirsdage fra 18.30-21.00.

Herudover vil der blive afholdt saunagus og andre arrangementer for Vinterbybadets medlemmer i foreningens åbningstider. Hold øje med vores facebook side for løbende orientering om arrangementer.

Om saunagus

Saunagus er en terapiform, som ved hjælp af varme og æteriske olier påvirker krop og sind. Den bliver udført af en uddannet gusmester, som tilrettelægger forløbet, doserer olierne og fordeler varmen ved hjælp af et håndklæde. Gusmestre har hver især deres egen stil. Derfor kan det være meget forskellige oplevelser du får, alt efter hvilken gusmester som leder din gus. Saunagus kører typisk i tre sæt af stigende intensitet afbrudt af korte pauser, hvor du har mulighed for at køle dig af og indtage væske.

”Det er begrænset, hvor meget forskning der er lavet om effekterne ved saunagus, men æteriske olier siges at have hver deres effekt – afslappende, rensende og/eller opkvikkende. Nogle eksperter mener, at saunagus stimulerer udskillelsen af affaldsstoffer gennem hud, lever og nyrer samt styrker immunforsvaret” fortæller en af vores mest erfarne – og populære – gusmestre Bent Andersen.

Bent Andersen tilføjer: ”De fleste af vores gæster, der har prøvet Saunagus, oplever en fantastisk afslapning og velvære.”